lauantai 2. heinäkuuta 2011

Viikko ja sen loppu

Edellinen viikko menikin Tyrnävällä rentoutuessa. Hyvää ruokaa, saunaa, olutta, limsaa, Wii:tä ja olemista. Oli aivan leppoista. Ei tapahtunut mitään maailmaa mullistavaa eikä se ollut tarkoituskaan. Nallikarissa pyörähtäessä jalka paloi ja se hohtaa vieläkin punaisuuttaan lähes liekin lämmöllä. Odottelenkin tässä, että milloin nahka lähtee.

Kylillä kävin kierteleen ja katseleen paikkoja ja tässäpä teillekin muutama kuvatus Tyrnävältä. (Näistä puuttuu pari tärkeintä paikkaa, eli viinatehdas ja paikallinen baari Viuhka).
Kuvan mutkan takana on Tyrnävän ydinkeskusta. Ruuhka on sen mukaista.Tyrnävän myllykirjasto. Nimestään huolimatta ihan tavallinen kirjasto, sijaitsee vain vanhassa myllyssä. Kirjaston takana näkyy myös rakennus jonka mysteeri selviää seuraavassa kuvassa.
Uskomaton antikliimaksi tämän "mysteerin" osalta. Tässä on Tyrnävän lukio. En ihan varma ole mutta ilmeisesti ei enää kauaa ole toiminnassa. Tyrnävän lukio on etälukio ja suurin osa opetuksesta tulee videon välityksellä videoneuvotteluna. Lukio toimii Oulun Lyseon alaisuudessa ja sieltä ovat opettajatkin.
Kirjaston ja lukion pihapiiristä löytyy myös ravintola Pömilä. Sieltä saa päivittäin vaihtuvia lounaita, kotiruokaa ja pitsaakin. Pitsoihin saa halutessaan myös perunaa mitä en muualla ole vielä huomannut. Sisällä on hienoja vanhoja tavaroita koristeina niin seinillä kuin pöytien sisälläkin (lasin alla).
Tällaisessa rakennelmassa kävin Ala-asteen. Oikealle koulu jatkuu nykyään melkoisenkin modernin näköisenä puurakennelmana, mutta koska siellä en kerennyt itse opiskella, vain olla töissä, niin en sitä sitten näytäkkään. Käykää itse kattoon!Nähtävyyksiä Tyrnävällä ei juuri ole, mutta "Least Worst Of" -listalle voisi laittaa vaikka Tyrnävän kirkon joka on suhteellisen kivan näköinen (Ainakin jos vertaa vaikka Haaparannan kirkkoon. Googlettakaa). Sisälle en mennyt kuvailemaan koska Highlander leffassakin mainitaan, että "This is holy land, Highlander!". Mutta kyseisessä rakennelmassa kävin rippikoulun aikaan sunnuntaisin.Tällainenkin keskustasta löytyy. Nimittäin hiihtäjäpatsas. Se on pystytetty sen kunniaksi, että Tyrnävällä on aikoinaan järjestetty Suomen ensimmäiset tasamaan-hiihtokilpailut. Ei ole olleet mitkään kepoiset hippo-hiihdot! Isot miehet (ja naiset) isoissa kisoissa. Tällainen samanlainen patsas löytyy myös Haapavedeltä. Syytä en tiedä. Olisiko vaikka sen takia, että siellä harmittaa, että Suomen ensimmäisiä tasamaan-hiihtokilpailuita ei järjestetty siellä, vaan Tyrnävällä.

Huvipuistoa Tyrnävältä ei löydy, mutta koettavaksi suosittelen hanaveden maistamista. En ole itse ainakaan missään yhtä hyvää hanavettä maistanut ja jälkeen jää kyllä monet lähteetkin. Ei muuta ku vettä hörppimmää!


Viikko ja viikonloppu oli myös hankintojen aikaa. Kuten edellisessä tekstissänikin mainitsin, niin olemme Mimille koettaneet katsella kaveria jo jonkin aikaa ja nyt se sitten löytyi! Tyrnävällä Ängeslevän Ylipään vanhalla koululla asuva pariskunta antoi pois luovutusikäisia kissanpentuja ja onneksemme ehdimme yhden niistä itsellemme saada :)
Tässä onkin uuden tulokkaan kuva. Vaikea kuvata kun kaveri on vielä niin vilkas ja vikkelä. Piti odottaa, että veikkonen menee nukkumaan. Eli kyseessä on uros-kissa ja nimeksi sille tuli Coon.

Toinen hankinta onkin Jolly Jumpersin levy: Fantom Zone. Siitäkin mainitsin jo aiemmin ja se oli reissun aikana kotiutunut postilaatikkoon. En paljon ole kerennyt vielä kuunnella, mutta hyvältä vaikuttaa vaikkei aivan niin kova levy olekaan kuin tuo Mobile Babylon.

Jolly Jumpersin innoittamaka katsoin myös eilen Freetime Machos nimisen dokumentin maailman pohjoisimmasta ja kolmanneksi äänekkäimmästä Rugby joukkueesta. Oli sympaattinen dokumentti ja hienoja henkilöitä oli mukana. Dokumentti kertoi siis Oulun Rygbyjoukkueen kaudesta ja muutaman henkilön henkilökohtaista elämääkin seurattiin hieman enemmän. Tykkäsin kyllä todella paljon.

Nyt istuskelen iltaa koneen ja television äärellä hieman flunssaisena. Flunssan syylliseksi epäilen Äidin auton ilmastointia jonka viileydestä Tyrnävällä ollessa pääsi nauttimaan, kun lämpö auringossa oli yli 35 oli mukava istua viileässä autossa. Nyt se siis ilmeisesti kostautui. Kävin ostamassa muutaman oluen ja jospa ne pöpötkin siitä sitten tokenisivat.

Mun piti vaahdota tän blogitekstin alussa rekkakuskeista, mutta taidan jättää sen myöhemmäksi koska se ei oikein sovi tähän Tyrnävä-spektaakkeliin.

Olipa muuten paljon kuvia tässä postauksessa. Pitääkin vähentää nuiden käyttämistä.

Soi: Telkkarissa pöyrii uskomattomat MTV:sarjat.

2 kommenttia:

S. Kauppinen kirjoitti...

Pitäis lähteä asioikseen Tyrnävälle vettä juomaan. Kuulostaa uskomattomalle.

Niko kirjoitti...

Kannattaa! Kissoillekin maittaa paremmin kuin esimerkiksi täällä Torinossa. Ja kissathan ei ole väärässä.