sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Parempi kansa


Tulipa pyörähdettyä Paremman Kansan festareilla Hailuodossa. Kyseessä siis ensimmäistä kertaa järjestetyt Bättre Folk 2012 festivaalit. Oli ihan mukava meno eikä lauantain sateetkaan ihan liikaa tunnelmasta syönyt. Bändejä oli sopivasti laidasta laitaan, ”jokaiselle jotakin” –mentaliteetilla. Toivottavasti ei tuosta nuo festivaalit kasva. Ei aina tartte tuhatpäistä yleisöä hyvää tunnelmaa luomaan. Hassulle se vain leirintäalue näytti kun ei telttoja kovinkaan monia siellä ollut, kun on vähän erilaiseen menoon tottunut.

Matkaan lähdettiin perjantaina täältä Oulusta. Ensin lyhyt ajomatka Oulunsaloon josta lautalla sitten Hailuotoon.

Perjantaina oli vielä hieno ilma.

Juuri lähdössä Oulunsalon rannasta liikkeelle.

Jottain kettinkiä.

Jokkaista kohtaa lautasta piti ihimetellä ja kuvata niinko kunnon turisti ainakin.

Siellä siintää Hailuoto.
Oli kyllä erittäin kiva tuo perjantainen auringonpaiste. Alkuun lupailtiin kovia vesisateita koko viikonlopulle, mutta onneksi edes yksi päivä saatiin sitten auringosta nauttia.

Otetaan ryyppy!

Huikka!

Kukaan ei mee nukkumaan, aamuun asti juodaan vaan.
Parhaat keikat vetivät kyllä Stig ja Pertti Kurikan Nimipäivät. Oli molemmilla ihan mahtava meno ja keikat vetivät mukaansa. Molempien keikkaa kuvaisi kyllä monia sanoja, muta yksi yhteinenkin löytyi: sympaattinen.

Pertti Kurikan Nimipäitä oli kyllä täyttä osaamista. Hiton hyvä ja hauska keikka.
Stig ja kiertuemanagerinsa riimittelemässä.

Ennen encorea piti käydä bäkkärillä kääntymässä.


Stig vetää huumorimusiikkia ja tekee pilaa jenkkiräpille ja näyttää amikselta ihan tarkoituksella, mutta oli vain kyllä erittäin fiksu tyyppi. Perjantai-iltana pitkälle sunnuntaiaamuun juopoittelin kyseisen herrasmiehen kanssa ja keskustelimme paljon muun muassa elokuvista. Jäi todella positiivinen kuva hänestä kyllä.

Kerroin mun parhaat vitsit.

Sitte posetettiin niinkuin puolijumalat.

Lauantaina illalla Pertti Kurikan Nimipäivien jälkeen lähdimme sitten kiireellä autoilemaan kohti lauttaa jonka luulimme olevan juuri lähtemäisillään takaisin mantereelle. Kyseessä oli siis illan/yön viimeinen lautta. Lauttahan ei lähtenyt lähellekään silloin kuin piti ja odoteltiinkin siinä rannassa tunnin verran, mutta pääsimme onneksi kyytiin, osa jonottajista ei nimittäin mahtunut kyytiin lainkaan.

Tulomatkalla olikin sitten hieman synkempi sää.

Soi: Stig - Laululeija

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Olis ollu mahtavaa olla tuolla! Ja Stig vaikuttaa todellakin olevan sympaattinen. Ja kuuntelin ton hänen levynsä juuri ja sepäs oli mainio! Mukavaa, että pääsitte samoille taajuuksille. :)

Katja kirjoitti...

Puolijumala, koska Tero on Jumala! Se unohtui vielä mainita. :D

Niko kirjoitti...

Stigikin joutuu kyllä Teron edessä nöyrtymään :D Harmi kun ei Stigillä ei oo täällä Oulussa toviin keikkaa.

S. Kauppinen kirjoitti...

Onko ruvennu jallu maistumaan?

Niko kirjoitti...

Kyllähän tuo on alkanut. Eikä tarvi juuri irvistääkkään ennää :D