maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kaikki katoaa

Laittakaa tämä soimaan lukemisen ajaksi:



Hyödykkeet hupenevat kauppojen hyllyiltä. Huomasin tämän kun olin iloisena menossa vaihtamaan yhteisvaluuttani muutamaan tuotteeseen joita mieleni tuolloin halaji. Ihan isosti on tuosta munien loppumisesta raapusteltu lehdissä ja televisiossakin on siitä aiheesta haasteltu. Nyt tuossa lähiliikkeessä asioidessa huomasin, että ainakin kyseisen liikkeen hyllyissä oli suurta vajetta myös vessapaperista. Itse asiassa koko liikkeessä sijaitsi tasan kaksi (2) pakettia kyseistä tuotetta joista toinen oli raadeltu ikävän näköiseksi.

Tähän paperittomuuteen en osannut keksiä mitään syytä ja voihan tuo olla, että suklaamunat, joita pääsiäisen aikana on nautittu, on laittanut tuon kaupan lähiympäristön asujien vatsan toimimaan epämiellyttävällä tavalla.

Joka tapauksessa aloin hekumoimaan mielessäni Mad Maxin kaltaisesta tulevaisuudessa missä ihmiset taistelevat bensiinistä, kananmunista ja vessapaperista. Hienostolla olisi paperia millä pyyhkiä ja köyhälistö käyttäisi sitten käsiään. Kananmunista rikkaisto tekisi kaikenlaisia herkkuruokia kun taas rahattomat joutuisivat nauttimaan pinaattikeittonsa ilman munia. Ja kaikkihan tietävät, että pinaattikeittoon kuuluu keitetty muna, sillä ilman sitä se keitto on ihan munatonta. Rikkaat voisivat ajella autoilla, moottoripyörillä ja kaikilla mahdollisilla moottoriajoneuvoilla köyhien tyytyessä katselemaan vierestä. Saattaisivatpa rikkaat jopa ajella köyhien päälle ihan urheilumuotona ja köyhien ruumiita käytettäisiin lämmittämään kanaloita ja paperitehtaita.

Ajattelu lähti sitten ihan oudoille raiteille ja muistin lapsuuden ajoilta sanan ”kananmunapieru”. Muistelen sen tarkoittaneen vanhentuneen kananmunan tuoksua muistuttavaa ummehtunutta tuhnupierua. Tuolloin arveltiin näiden pierujen johtuvan kananmunien nauttimisesta. Tämä olisi sitten tulevaisuuden rikkaiden ongelmana eikä köyhien tarvitsisi tästä pieruilusta kärsiä… Ellei sitten rikkaisto keksisi vangita köyhiä ja laittaa huoneeseen jossa käyvät tuhnuttelemassa kananmunapierujaan syötyään pinaattikeittoa kananmunalla. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että paperia tai bensaa vastaan he voisivat ottaa vapaaehtoisia köyhiä tuhnuja haistelemaan. Kananmunia ei köyhille voisi antaa.

Tämä lappu oli kananmunahyllyssä kiinni.
Ehkä näin ei kuitenkaan tapahdu enkä ala ainakaan vielä hamstraamaan vessapaperia. Enkä liioin aio hankkia kanojakaan. Kyllä asioilla on tapana lutviutua.

Soi: Tuo mussiikki minkä alkuun linkkasin.

2 kommenttia:

ainoukonlintu kirjoitti...

Tää nyt ei liity sun tekstiin vaan tuohon musiikkiklipin taustakuvaan: Kuka hitto taiteilee maapallon surffaamaan meressä? Eikö taiteilija ole ollenkaan aatellu, miten järjetöntä se on, sillä maapallo = suurimmilta osin merta. Ei meri(pallo) voi seilata meressä, sehän sulautuis sinne, vedeksi veteen. Ihan järjetöntä. :-D

Niko kirjoitti...

Empä muuten itse hoksannut edes katsoa tuota kuvaa tuossa videossa. Melkoisen sekavassa tilassa on taiteilija tainnut olla, tahallaan herättelee ihmisiä ihmettelemään tuota kuvaa! Voisin melkein olettaa, että siinävaiheessa maailmanloppu tulee oikeasti kun maapallo surffailee menemään :D Seraavaksi taiteilija laittaa vesipisaran sukeltelemaan?