tiistai 10. huhtikuuta 2012

Vilkku

Vilkku ei ole pelkästään sovelias nimi söpölle koiranpennulle. Se on myös autoista löytyvä osa jota olisi ihan suotava käyttää. Itsellä menee hermot kun täällä Torniossa ei ihmiset osaa käyttää vilkkua liikenneympyröistä poistuttaessa, kaistaa vaihtaessa eikä yleensä muutenkaan kääntyessään mutkista tai risteyksistä.

Myönnettäköön, että raivostun liikenteessä helposti ihmisten taitamattomuuteen. Itsekin teen ajovirheitä ja varmasti joskus se vilkkukin on unohtunut, ylinopeuttakin olen ajellut kerran jos toisenkin. Pyrin kuitenkin tekemään nuo virheeni silloin kun liikennettä ei ole ympärillä ja ainoa mahdollinen haitta onnettomuuden sattuessa kävisi itselleni. Siksipä hermostuttaa kun tuolla keskustan alueella ei sitä vilkkua käytetä. Täällä muutenkin on nuiden risteävien teiden tasa-arvoisuuksien kanssa tehty erikoisia ratkaisuja verrattuna isompiin kaupunkeihin (kaikki risteykset ovat tasa-arvoisia eikä ole pitkiä kaupungin lävistäviä ns. pääkatuja joilla ei tarvitse väistellä muita).

Päivän hauskin tapahtuma oli kun kävin kaupassa ja sinne asteli pieni tyttönen joka kaupan kynnyksen ylitettyään huusi ihan täysillä "BABUSKA!".

Soi: Ruotomieli - Mamman Poika

Ei kommentteja: