torstai 5. huhtikuuta 2012

Pari huomiota

Joo siis kuvaukset nyt loppu ja hetken voi hengähtää. Raportoin niistä vähän tuonnempana. Tännään kannat kattoon ja oltta tuhoamaan.

Mutta siis nyt tuon otsikon lupailemiin huomioihin. Ihan typeriä pukkujuttuja mutta kuitenkin karuja tavallaan.

Huomio 1: Odottelin pankissa, että vuoronumeroni numero vastaisi vuoronumeronäytön numeroa. Löysin itseni tarkastelemassa pankin virkailijoita ja toinen heistä oli suhteellisen nuori mies jolla oli ehkä vähän rokahtava ulkoinen habitus. Toinen sitten oli vähän vanhempi ja konservatiivisen näköinen nainen. Mää siinä sitte oikeasti aloin miettimään, että miten aloitan keskustelun siinä tiskillä. Nuoren miehen kassalle jos olisin mennyt, niin olisin ollut nuorekkaan rempseä ja naisen tiskille mennessä olisin ollut asiallisempi ja tervehtinyt hillitymmin. Yleensä en mieti, että miten minä oikein kenellekin alan puhumaan, mutta jäi vain sitten tuo mieleen, että oikeasti käytin suhteellisen paljon aikaa (mun vuoronumero oli 203 ja oltiin menossa 192) tuon keskustelun avauksen miettimiseen. Noh aika hölmö juttu mutta ittestä tuo oli vähän outoa.

Huomio 2: Kuvauksissa tuli jostain ruuan tuoksu. Tuoksu oli hyvä, mutten osannut sanoa, että mikä se oikein oli. Sitten opiskelu toverini totesi, että se on lihapiirakka. Nuuhkin lisää ja lihapiirakkahan se oli, mutta tällä hetkellä kun sen tunnistin, niin se haju jotenkin muuttui siitä aiemmasta. Eikai se hajun tunnistaminen voi sitä hajua miksikään muuttaa? Mutta ainakin omaan nenää se haju muuttui tai sitten tuolla armaassa pääkopassa tapahtui jotain. En tiedä selitinkö tuota nyt siten, että siitä sai selvää, mutta tämäkin oli mielestäni jokseenkin outo huomio. Monesti on tilanteita, että tulee joku tuoksu ja se saattaa tuntua tutultakin, mutta ei vain osaa sanoa, että mikä se on. Jos sen hajun tunnistaisi, niin muuttuisiko se haju sitten jossain aivojen käsittelyvaiheessa toiseksi?

Joo no nyt voinkin sitten alkaa olutta juomaan kun on nuo hölmöydet naputeltu tänne talteen. Kuulin tänään, että joku harmitteli sitä, että pääsiäinen on niin lyhyt kun ei kerkeä kertoa kaikkia munavitsejä. En keksi tähän hätään itse yhtään. Kertokaa joku edes yksi.

Soi: Laibach - Tanz Mit Laibach

2 kommenttia:

ainoukonlintu kirjoitti...

"Kuulin tänään, että joku harmitteli sitä, että pääsiäinen on niin lyhyt kun ei kerkeä kertoa kaikkia munavitsejä." Nauroin suureen ääneen :D Tosin en nyt tartu sen enempää noihin muniin, vaan ennemmin tohon hajuun.

Mää luulen että tuo hajuaistimuksen muuttuminen erilaiseksi johtuu just siitä, että ku aivot tunnistaa hajun lähteen. Sitten samalla tunnistat siitä hajusta lisää vivahteita, jotka liittyy aikaisempiin aivoihi tallentuneisii muistikuviin siitä hajusta. Mullekki sattuu tollasta. Niin ja oon huomannu, ett suurin osa miehistä joista pidän ja olen pitänyt (ystävät, rakastajat, sukulaiset), tuoksuvat jotenkin kissoille, vaikkeivat he kissojen kaa tekemisissä oliskaan. Tuota en kyllä tiiä mistä tuo johtuu, hah. Varmaa seki o jottai aivokemiaa ja tallennettujen muistojen miksaamista.

Niko kirjoitti...

Kuulloistaisi ainakin ihan loogiselle tuo että on ne muistot olemassa ja sitten tunnistamishetekkä ne osaa lopullisesti sinne hajuun yhdistää. Melko jännää kyllä tuo hajujen aistiminen. En ole itse tuota ihmisten tuoksuttelua huomannut koskaan ajatella. Pitääpä koettaa kiinnittää huomiota josko löytyisi tiettyjä tuoksuja tietyistä ihmisistä.