perjantai 16. maaliskuuta 2012

Kallista on muovi

Lienee jotai supermuovia mihin nuo oluset kauppojen hyllyillä on pakattuina. Ennenkin olen aiheesta vaahdonnut, mutta kyllä nyt on ihime hommaa...

Ku tästä kattoopi, niin tuo päkki Sandelssia maksaa tuon 12,96 euroa ja tölökki 1,15. Litrahinnassa on 1,42 euroa yksittäistölkin hyväksi. Yksittäistölkkejä kun ostaa 8 kipaletta, niin hinnaksi tulee 9.20 euroa. Kassalta muovipussi sitte missä kuljettaa niitä. Tuossa siis tulee säästöä (kassalta ostettu muovipussi mukaanlukien) 3,56 euroa!!! Sillä sais kolme tölkkiä _LISÄÄ_ ja jäis vielä hilujaki.


Luokkakaveri on ollu töissä oluttehtaalla ja kertoi tarinoita nuiden olutpäkkien kokopolitiikasta. Pidemmälti asiasta jauhettua, niin tuo 8 päkki on uusin villitys koska se vastaa normaalin saunojan saunaillan tarvetta. Vuodessa on about 52 viikkoa. Oleteaan, että kerran kuussa jää oluset kauppaan ja näin saadaan 40 viikonloppua jolloin tulee maisteltua. Kuvitellaan myös, että tyyppi kittaa juuri ja vain tätä Sandelssia. Jos tämä henkilö ostaisi tuota päkkiä niin kuluja tulisi vuodessa 40*12.96=518,4 euroa. Jos tämä koehenkilö ostaisi irtopulloja (kassalta muovipussi) niin kävisi näin: 40*9,4=376. Vuodessa tulee säästöä 142,4 euroa (123 TÖLÖKKIÄ!!!). Kaiken tämän hienon säästämisen lisäksi koehenkilöllämme olisi 40 muovipussia käytettäväksi ihan mihin vain! (ajatteleppa hyvä lukija jos näistä kauppakassien muoveista joskus tulee yhtä arvokkaita kuin olutpakkausten muovi. Kauppakassissa on noin tuplasti muovia siihen pakkaukseen verrattuna. Yhden pakkauksen muovi on siis noin 3,56 euroa. Kauppakassista saa kaksi tällaista eli 7.12 euroa. Sitten kun nuita on 40, niin tienaat, jos luoja suo, _284,8_ EUROA!!!!).

Rauhoittavaksi nauttinen tällaista (ja yksittäisiä tölökkejä joita ostin [ja säästin hitosti rahaa]). Kiitos Simpauttajalle vinkistä, meni rommi hyötykäyttöön.
Soi: Martti Servo & Napander - Boogiewoogiereggaepartyrock'nrollman




2 kommenttia:

S. Kauppinen kirjoitti...

Jossaki kaupoissa ei oo yksittäisten tölkkien hintoja esillä ollenkaan kuten meijän Valintatalossa. Sit niissä muissa on pakkaukset ja yksittäiset laitettu nii etäälleen toisistaan, että joutuu ramppailee ees taas vertaillessaan hintoja! Perkeleen ovelat markkinointipirut!

Niko kirjoitti...

Lempo vieköön että pistää vihaksi markkinointipirut! Repivät viimisekki rahojen rippeet!