torstai 15. maaliskuuta 2012

Soppahommia

Alakoin tekkee soppaa ja aattelin, että ajankuluksi raportoin siitä tännekki. Tai siis kerron, että mite se tehhää ja mitä siihe tarttettaa. Tää on omaa lempikeittoa kyllä. Mennee jopa kalakeiton edelle. Tää on semmonen mukavan mausteinen keitto ja maistuu suraavanaki päivänä lämmitettyänä. Valitettavasti kamera on kultsin mukana kun hän on scouttireissulla Rovaniemellä. Tässä siis kännykkälaatua. Typerät efektit otin käyttöön koska tän kiinanihmeen valkobalanssia ei saa mitenkä kohdilleen ja nämä androidin "hipstamatic" appsinkin filtterin tuottaa parempaa laatua kuin mitä tää normisti tekee.

Tässäpä siis lista tarvikkeista:

Pottuja!
Punasipulia.
Pikkunen salottisipuli. Voi tietenki käyttää normisipulia jos siitä pitää enemmän.
Kynnetön valkosipuli (kelpaa ne kynnellisetki tottakai) tai kaksi, oman maun mukaan.
Chiliä. Tämä on vaihtoehtonen. Yleensä laitan chilirouhetta, jauhetta ja chilitomaattimurskaa, mutta kokeilen nyt tätäkin lisätä.
Mausteita! Mustapippuria, chilirouhetta, chilijauhetta basilikaa ja lihaliemikuutio.
Balkan grillimakkaraa. Käy myös nakit tai muu makkara, mutta mun mielestä tässä makkarassa on kivasti makua ja sopii hyvin juuri tähän keittoon.
Keiton sekaan paseerattua tomaattia. Ei ollut chilimaustettua tomaattisosetta, niin laitoin paseeratun tomaatin sekaan ihan pelkkää chilisosetta.
Ainekset kattilassa, nyt vain odotellaan.


Eka kannattaa laittaa potut kiehumaan ja nakella lihaliemikuutio sekkaan. Sen jälkeen sipulit paloiksi ja kevyt kuullotus ja pottujen kaveriksi vain, humps! Sipulien kanssa sitten pilkottua chiliä joukkoon. Sen jälkeen tomaattisosetta oman maun mukaan. Sitten vain makkarat paloiksi ja pannulla ottaa niihin vähän väriä. Tykkään ite laittaa tässä vaiheessa makkaroihin paprikajauhetta. Sitten makkarat soppaan ja lisätä loput mausteet. Sen jälkeen odotellaan. Ite keittelen aika reilusti, että liemestä tulee muhennosmainen ja potut ovat kunnolla pehmeitä. Kun soppa on omasta mielestä valmista niin kattila pois liedeltä ja antaa tovi olla aloillaan. Sitten nauttimaan.

Valmis soppa. Ei ehkä kaikkein nätteintä, mutta maku on todella hyvä.

Soi: Electric Light Orchestra - Don't Bring Me Down



Ps. Oon tosi nirso ja siksipä tässä keitossa ei ole juureksia tai vihanneksia. Niitä kuitenkin kannattaa käyttää tässä jos niistä pitää.


4 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ompa kiva, että nääki bloggaat. Tosi kivoja juttuja, oikiasti. Ja onnea siitä työharjoitteluapaikasta! :) Jätkä pärjää kyllä!

Niko kirjoitti...

Onha tää iha lepposta hommaa :) kiitosta. Ja jos en pärjää niin voimpahan tänne vuodattaa :D

ainoukonlintu kirjoitti...

Vallan kivoja kuvia, hipsteröinnistä huolimatta! Kuin Amélieta katsoisi. Niin, ja sulla on hauska kirjoitustyyli!

Niko kirjoitti...

Mukava kuulla. Pelotti oikein laitella nuita kuvia tänne kun jossain ollaan valmiita nakkeleen roviolle kera bensiinin jos näitä kuvia paljon laittelee esille :D