keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Karsinnat ja 6 vuoden odotuksen päättyminen

Eilen siis pääsi kurkistaan, että mitäs siellä kuun pimmeellä puolella oikeen on. Ei tarttenu kaukoputkia tai mittää vaa ihan leffateatterin penkissä sen pääsi tekemään. Tuli siis käytä kattomassa Iron Sky ennakkonäytöksessä Oulussa. Ei se kyllä aivan lunastanu sitä kuuden vuoden odottelua ja vieläkin on vähän ristiriitasia tuntoja tietyistä ratkaisuista mitä elokuvassa oli. Loppupeleissä kuitenkin ihan viihdyttävä pätkä vaikkei lempileffojen joukkoon pääsekkään. Kannattaa käydä itse katsomassa se elokuva vaikka edes sen takia, että tukee tekijöitä. Ihailtavintahan tässä juuri on tuo, että millä tavoin saatiin kasattua tekijät ja rahat tuolle elokuvalle, joka oli suomen kallein leffa toistaiseksi. 7.5 miljoonaa euroa on suomalaiselle leffalle paljon, mutta näyttävälle skifileffalle se on pieni summa. Niinkuin tekijät sanoi, "Tehtiin 100 miljoonan leffa alle 8 miljoonalla.".


Tänään tappelin kuvalistan kanssa ja karsin kovalla kädellä kuvien määrää. Meillä kuvauksetkin lyheni alkujaan luvatusta päivällä, joten kuvien vähentämiselle oli tarvetta. Aluksi kuvia oli noin 115 kappaletta ja nyt viimeisessä kuvalistassa niitä on enää 67. Semmoinen 20 kuvan päivätahti on sopiva ja kerkeää tekemään huolella kuitenkaan kiirehtimättä ja nythän meillä on sitä aikaa. Kuitenkin nuo kuvauspaikkojen välimatkat vie hieman aikaa joten uskon, että on tosi soppeli kuvamäärä.

Maanantaista torstaihin siis kuvataan ja perjantaita pitääkin lähtä seuraavan leffan kuvauspaikkoihin tutustumaan koska toimin siellä lavastajana. Pitää myös rakentaa yksi huone tätä leffaa varten ja voi olla, että se pitää tehdä sitten viikonloppuna. Melkoista haipakkaa on nyt kyllä ennen sitä työharjoittelua. Toivottavasti riittää virtaa vielä sinnekkin.

Soi: Peps Persson - Rotrock

Ps: Tuohon postauksen alkuun vielä sanottava, että natsejahan siellä. Kuka olisi arvannut?

4 kommenttia:

S. Kauppinen kirjoitti...

"Kuussa on natsi..."
"Mitä?"
"Kuussa on natsi."
"Nii mikä oli?"
"PERKELE! KUUSSA ON VAARALLINEN NATSI!"

Niko kirjoitti...

Siellä ku jonotettiin niin ihmisten seassa natseili meneen semmonen kuunatsi siitä leffasta. Nakattiin siihe just tuo: "Täällä teatterissa on natsi..." "Mitä?" jne.

S. Kauppinen kirjoitti...

Jollain muullakin syöpyny Kultakuumeen replat kuulaan. Hyvi on jääny hokemat elämään vielä nykypäivänäkin, kiitos nam.

Niko kirjoitti...

Onhan se legenda :D