maanantai 19. maaliskuuta 2012

Meikkihommia

Mää tykkään aina sillon tällön leikkia meikkeillä. Hmm.. Vähintää mahtaa oudolle kuullostaa tuo lausahdus. Vielä kun ois lisänny tuohon, että "Ja pukkeutua naisten vaatteisii."...

Vaan siis tykkään lähinnä tehdä maskeeraus hommia ja haavoja. Olis kiva ostaa kunnon vermeet, millä tehdä nuita maskeeraushommia, vaan kun oon liian malttamaton ostamaan aina pienen määrän kerrallaan ja sitten toisaalta en raski ostaa kaikkea kerralla, koska hintaa niille kyllä tulisi.

Harjoittelenkin siis kaikella kotoa löytyvällä härpäkkeellä. Harmi ku on kattelussa osa kuvista mitä räpsin erään lyhytelokuvan kuvauksissa ennen joulua (löysinkin toisesta haavasta pari kuvaa juuri kun olin julkaisemassa tätä tekstiä). Siellä tein parit hyvät haavat juurikin näillä kotikutoisilla välineillä. Ainoa erotus oli, että käytössä oli tuolloin tekoverta. Kotona käytän hilloa.

Tälläsilla välineillä mää ylleensä treenailen. Meleko vaatimattomat kyllä.
Tämän tekkiin joskus radiokurssin aikaan kun oli jotkut halloween-härpäkkeet menossa. Tartti vetoketjun, liimaa, punaisen ja mustan tussin ja sitten vereksi laitoin tuolloin kai chili-saucea (ensikerralla en moista noin lähelle silmää laittele).
Tuossa koetin tehdä mukamas haavaa jossa iho selvästi kupruilisi. Tuon liiman kanssa vain on paljon vaikeampi pelata kuin kumimaidon (nestemäistä lateksia).
Tämän tein myös tuolloin halloween-häppeninkien aikoihin. Angsti kuva, ranteet auki!
Tässä on haavan teko meneillää. Hahmolle on tullut vekki ohimoon. Pohjalle laitoin punaisella tussilla tumman viivan. Sen jälkeen punaista meikkihärpäkettä sen ympärille (joo en oo aiva varma, että mitä meikkejä nuo edes on. varmaan jotain luomivärejä). Punaista häivytetään sormella sitten ulos päin. Sitten sen tussin viivan kohdille laitetaan tuota liimaa ja sen keskelle tehdää railo esimerkiksi teräväkärkisillä pinseteillä. Sinne railoon mustaa väriä hieman, itse käytän tähän tussia. Liimailun ja tussaamisen jälkeen laitetaan päälle vielä lisää tuota punaista meikkihärpäkettä.
Ja sitten lisätään veri ja näyttelijä voikin mennä kameran eteen. Tuossa on kyllä paljon tuota verta, mutta kuvassa henkilö pitelee haavaa kädellään ja pitäisi näyttää sille, että verta tulee paljon, joten laitoin sitä aika runsaasti. Verestin myös näyttelijän käden. Videolla näytti hyvälle.

Mutta olisipa eri kiva hommata ne kunnon välineet. Tämä olis niin mukava harrastus ja ärsyttää kun on niin kotikutoista tämä tekeminen tällä hetkellä. Kyllä sitä varmaan pian ne älineet tulee hommattuakin, sillä niin usein nuita maskeeraushommia tekisi mieli harjoitella.

Soi: Ruotomieli - Häviäjät
Laulusta lainattua:
"Hei Neiti-normaali, älä nyt säiky,
älä dallaspullaas tukehdu.
Usko pois, mä tiedän mitä teen,
mikä oon ja miten pukeudun.
En ymmärrystäs vaadi,
vaan hyväksyntää että oon ihmistä joka sentti.
Tää on vain meidän tapa elää
ja elämäntapa on aina statementti."

2 kommenttia:

S. Kauppinen kirjoitti...

Chilikastiketta silmään! :D Hyvä meininki!

On muuten rumaa jälkeä nuo muutkin. Eli haavoiksi hyvää. Hyi.

Niko kirjoitti...

Vähän silmänruokaa. Siis tuo chilikastike. Kumimaitoja jo kattelin ja olin nakkelemassa ostoskoriin, vaan sitten ne muut tuotteet nostatti sitä hintaa sen verta, että jäi vielä odotteleen. Sitten ne haavat vasta hyi tulee oleenkin!